Aanstelling

Als deelnemer aan het Economentraineeship BOFEB ben je het het hele jaar in dienst van het desbetreffende ministerie of de overheidsinstelling waar je praktijkervaring opdoet. Je ontvangt een salaris dat gelijk is aan dat van een startende academicus (schaal 10) bij de rijksoverheid: een salaris van € 3092 bruto per maand. Dit bedrag is exclusief het individueel keuzebudget, dat 16,3% is van je brutosalaris. Het totale salaris bedraagt hiermee  € 3596 per maand.

Waar je nog meer op kunt rekenen: 

  • Een meerdaags kennismakingsprogramma voordat het traineeship begint, waarbij je de rest van de groep goed leert kennen. 
  • Flexibele werktijden, waarbij het eerste halfjaar deels bestaat uit colleges en andere bijeenkomsten op vaste momenten en je de ruimte krijgt de opdrachten op momenten naar keuze uit te voeren. 
  • Collectieve verlofdagen in het eerste halfjaar (in verband met colleges en andere bijeenkomsten). In het tweede halfjaar kun je zelf bepalen wanneer je verlof opneemt. 
  • Werkbezoeken aan relevante instellingen in binnen- en buitenland. 
  • Al tijdens het traineeship kun je lid worden van onze alumnivereniging Metaforum, waar je andere oud-deelnemers ontmoet tijdens borrels en inhoudelijke activiteiten.