Renate Elling

Renate Elling

Afdelingshoofd bij gemeente Gouda

BoFEB-jaar: 2009-2010

'Als onderdeel van mijn studie Internationale Organisatie & Internationale Betrekkingen heb ik stage gelopen op de economische afdeling van de PV in Genève. Door deze ervaring werd ik geboeid door internationale economische vraagstukken en heb ik mij hierin verder gespecialiseerd tijdens mijn studie. Toen ik voor het eerst hoorde van het Economen-traineeship BoFEB heb ik direct gesolliciteerd. Het programma sloot perfect aan op mijn studie en afstudeerrichting en was voor mij een mogelijkheid om mijn economische kennis verder te verdiepen.

De kwaliteit van het traineeship is dat zij theorie en praktijk combineert en jonge afgestudeerden onderdompelt in de wereld van beleidsmedewerkers. Voor mij was het een geweldig jaar en een ontzettend goede leerschool. Je wordt niet alleen uitgedaagd om complexe economische vraagstukken op te lossen, maar je leert ook snel de kern van een onderwerp te doorgronden en hoofd- en bijzaak van elkaar te scheiden. Bovendien ontwikkel je politiek gevoel en word je getraind analytisch en snel een minister te kunnen adviseren. Het Economen-traineeship BoFEB biedt niet alleen inhoudelijke verdieping, maar is ook een hele actieve en gezellige club die regelmatig netwerkactiviteiten organiseert.

Voor mijn baan als consultant bij Meines Holla & Partners kwamen de vaardigheden die ik heb opgedaan bij de BoFEB goed van pas. De BoFEB heeft mij een kijkje in de keuken van de overheid gegeven en daardoor weet ik hoe politieke processen werken en beleidsmedewerkers ‘denken’!'

Renate is op dit moment afdelingshoofd Bestuurs- en Managementondersteuning bij de gemeente Gouda.