Vertrek Jan Donders

29 maart 2024

Volgende week begint Jasper Lukkezen als nieuwe directeur van het Economentraineeship BOFEB. Zijn voorganger Jan Donders had al in 2022 de AOW-gerechtigde leeftijd bereikt, maar bleef na het bereiken van die leeftijd nog actief voor het Economentraineeship BOFEB. Om gezondheidsredenen zag hij zich gedwongen om per 1 december 2023 te stoppen, eerder dan hij zelf had gewild. 

Jan stond sinds 2005 aan het hoofd van BOFEB en heeft daarmee generaties beleidseconomen opgeleid. Hij heeft de trainees zelf wegwijs gemaakt in alles dat met overheidsfinanciën te maken heeft en daarnaast via zijn eindeloze netwerk in zowel de academische als de beleidswereld gezorgd voor prikkelende praktijkopdrachten, tot denken aanzettende gastcolleges en onvergetelijke werkbezoeken. Bij elkaar zijn er honderden oud-BOFEB-trainees die nu op allerlei plekken in de publieke sector terug te vinden zijn, velen inmiddels ook in leidinggevende posities.

Paul Samuelson heeft eens opgemerkt “I don't care who writes a nation's laws, if I can write its economics textbooks.” Op eenzelfde manier heeft Jan Donders door het overdragen van zijn liefde voor het vak ontzettend veel betekend voor het economisch beleid in Nederland. Grote schoenen om te vullen! Gelukkig hebben we in Jasper een waardige opvolger gevonden en kijken we vooruit naar een nieuw hoofdstuk in de roemruchte historie van het Economentraineeship BOFEB.

 


Terug naar het overzicht